P1130046.JPG

Urban contemporary

Location: Minneapolis, MN

This urban backyard is situated on a steep slope was once underutilized and nearly abandoned. A series of terraces were implemented to create a compilation of livable spaces constructed with a modern material palette. Custom planters made of corten steel and walls of poured in place concrete establish two primary spaces for entertainment and play. Floating stairs of unfinished cedar allow you to traverse the grade. The entertainment space is set on a permeable pavement system which houses a considerable water collection chamber designed to mitigate downhill moisture and icing problems. Thoughtful material selection, methodical detailing, and fine craftsmanship blend to create an exterior family oasis.

DSC_1564.JPG
Patio Scene Rendering.jpg